Tietoja

Tervetuloa Koskipirtin sivuille!

Ammattitaitoinen ja matkailuun erikoistunut isäntäväki toivottaa Sinut ja perheesi tervetulleeksi kaikkina vuodenaikoina.

Puhdas luonto

LAVALAMPI tarjoaa erittäin hyvät puitteet lomailulle, jos olet astmaatikko tai kärsit muista hengityselinsairauksista. Mäntypuusto sekä lampi- ja suoalueiden kostea ilma on raikasta ja puhdasta. Lehtipuiden siitepöly ei täällä lomailijaa haittaa.

Olet tervetullut jokaisena vuodenaikana. Keskikesä on luonnollisesti suosituinta aikaa, mutta Lavalammella se on vain yksi ”paras aika”. Oletko ajatellut mitä tarjoaa syksyinen marjametsä, talvinen puhdas luonto tai keväinen luonnon herääminen kiireen keskeltä tulijalle?

Historiaa ja nykypäivää

Koskipirtti sijaitsee Polvijärvellä, Rauanlahden entisen kyläkoulun tiloissa. Rauanlahden kyläkoulu on rakennettu vuonna 1930 ja koulu toimi siinä aina vuoden 1994 kevääseen saakka. Tuolloin koulu jouduttiin lakkauttamaan liian alhaisen oppilasmäärän takia. Kunta möi koulurakennuksen tontteineen tarjousten perusteella ja tuolloin sen ostivat Vieno ja Jorma Laasonen. Heillä oli jo ennestään matkailuun ja majoitukseen painottuva yritys maatilan yhteydessä.

Lisätilan hankinta tuli ajankohtaiseksi, koska suurempien ruokailija ryhmien ruokailun järjestäminen oli hankalaa pienissä maalaistalon puitteissa. Näin he sitten perustivat Koskipirtin, jossa on 120 asiakaspaikkaa pitopalvelu puolella ja majoitustiloina kaksi neljän hengen huonetta ja kaksi viiden hengen huonetta. Lisäksi oli Lavalammen lomamökit joihin kuului kuusi erillistä lomamökkiä, nämä toimivat jo aikoinaan maatilan sivussa majoitustiloina. Koskipirtiltä järjestettiin tuolloin myös erilaisia retkiä, niin veneretkiä kuin myös pienryhmä matkoja 1+8 hengen taksilla lähiympäristön muihin matkailuyrityksiin.

Ajan myötä toiminta muuttui, jotain jäi pois ja jotain uutta tuli mukaan. Suurimpia lisäyksiä oli hautaustoimiston perustaminen vuonna 1997. Vuonna 1999 tehtiin maatilalla sukupolven vaihdos kun perheen nuorin poika rupesi jatkamaan ja isäntäväki keskittyi Koskipirttiin. Kun taas vuonna 2002 tehtiin Koskipirtillä sukupolvenvaihdos ja omistajaksi vaihtui Mervi Laasonen. Taksi puoli koki myös nuorennus leikkauksen kun silläkin puolella vaihtui nuorempi sukupolvi rattiin vuonna 2004.

Tällä hetkellä Koskipirtti pitää sisällään pitopalvelua, niin itse Koskipirtin tiloissa kuin myös muualle toimitettuna, majoitus toimintaa kahdessa neljän hengen huoneessa, sekä mökkimajoitusta, teemme myös tilauksesta kakkuja, piirakoita, kukkoja, ylipäätään erilaisia leipomuksia. Lavalammen lomamökit pitää sisällään mökkimajoitusta.

Koskipirtin hautaustoimiston kautta saa kukat, arkut, kuljetukset, ilmoitukset, hautakivet sekä tietysti pitopalvelun.

Polvijärven taksipalvelulta löytyy kalustoa tavanomaisten kuljetusten lisäksi niin pyörätuoli- kuin paari kuljetuksiin.